Service Tax on Job Work


This query is : Resolved 

18 March 2010 A non SSI ingot manufacturer is also engaged in job work for a Steel Rolling factory by manufacturing ingots for them out of the Raw materials supplied by the Steel rolling factory. My questions are,

1. As ingots are dutiable goods, who should pay duty? The Job worker or the principal?

2. How Notification 8/2005 - ST will applicable?

3. Under what documents (duty paying) the goods will move from job worker to principal?

4. Whether G.T.A has to be paid.

5. Can there be two Service Tax for a job work i.e. G.T.A and Business Auxiliary Service?

19 March 2010 When the job worker is removing the goods from his place on the value of labour charges collected / being collectiable he should pay excise duty.

Since already you are paying excise duty you need not pay service tax on the same.

This becomes a part of manufacturing activity therefore service tax is not applicable.

19 March 2010 Service tax is not applicable


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details