SECTION 195


This query is : Resolved 

07 January 2008 As per recent directive of RBI CA certificate regarding tax deduction under Section 195 has to be submitted to bank for making any remittance abroad. Section 195 covers payment to foreign company and says TDS FOR DEDUCTION ON ANY OTHER SUM CHARGEABLE UNDER THE ACT . In case of payment of import purchase will this be applicable? Please also refer to Section 195(2).

08 January 2008 Other sum Chargeable Under the Act.

And purchase (Import) not chargeable under the Act.

Section 195 (2):

Also talk about portion of chargeable amount under the Act which is not chargeable in case of Recipient.



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details