Propriety Tax


This query is : Resolved 

(Querist)
20 November 2008 What is the difference between Propriety tax & Municipal Tax ? can we deduct Propriety tax when service tax on rent payable ?

Ravikumar.G (Expert)
20 November 2008 Nothing difference. It depends upon the Jurisdiction, whether covered by corporation, municipality or local panchayat etc.

20 November 2008 Property tax can be deducted from rent received for the purpose of service tax calculations. Pl refer notification no 24/2007 dt. 22/05/2007.

Prakash (Querist)
20 November 2008 Dear Sir,
same thing sir, can we deduct Municipal Tax for the purpose of service tax calculations.

Ravikumar.G (Expert)
20 November 2008 You can.Municipal tax proportionate to the period for which service tax is paid shall be calculated.

Ravikumar.G (Expert)
20 November 2008 If any amount such as interest, penalty is paid to the local authority by the service tax provider on delayed payment or for any other reason such payments shall not be treated as property tax for the purpose of deduction from the gross amount charged.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details