New service tax rate


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
05 June 2015 We recd detail of Transaction During the month (May 15) and issued the bills to clients by adding our part+service tax (on our part) in June 15 what is the rate of ST we charge from Clients?

Also recd bills of cenvat credit @ 12.36% in June 15 of the above transactions, can we take that cenvat credit?

05 June 2015 Switch over to new rates.

To simplify:- Rule 4 of Point of Taxation Rules change in effective rate of Service Tax: There are three events that occur in connection with a service

A. Issue of Invoice
B.Payment received
C. Provision of Service

If any two out of the three events have occurred on/before 31st May, the old rate of 12.36% shall be applicable.

If any two out of the three events have occurred on/after 1st June, the new rate of 14% shall be applicable.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details