maintaning books of account


This query is : Resolved 

18 August 2009 i have been maintaning books of account of my partnership firm in computer .my pc hard disk has crashed nd i forgot to take backup of data.i have filed returns of partnership firms for previous years in time till now.can assessing officer demand books of account in case of assessment .if so is it nesessary to maintain buks of account .wat should i do incase assessing officer demands books of accounts

18 August 2009 You have to consider these points....

How Prolonged Books To Be Possessed ?
These books have to be kept for six years.

Consequence for failure to maintain books of account
Penalty Can be imposed for Rs 25,000 u/s 271A by the A.O or CIT(A).


Ankur Garg (Expert)
19 August 2009 As per section 209(4A) of the companies act, 1956 books of accounts required to be maintained for 8 years.

Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details