enquiry abt tax


This query is : Resolved 

(Querist)
22 December 2007 dear sir/madam,
if i sell my inherited property(by partition in this yr.),will i incurr capital gain tax for that?

22 December 2007 Of course, yes. The assessment would be HUF, if the property belongs to HUF, governed by Section 10(2), that is listing incomes which do not form part of the income of the person. It states as below:
Subject to the provisions of sub-section (2) of section 64,any sum received by an individual as a member of a Hindu undivided family, where such sum has been paid out of the income of the family, or, in the case of any impartible estate, where such sum has been paid out of the income of the estate belonging to the family ;


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details