Director


This query is : Resolved 

(Querist)
20 June 2009 If company is paying professional fees to its director. Is it necessary that such director has to be authorised to act as such?
What compliances have to be complied with?

Ankur Garg (Expert)
20 June 2009 Such professional fees will be considered in overall remuneration of the dir.

As per section 309 (1) if in the opinion of CG the dir is possessing the requisit qualification then in that case the same professional fees shall not be considered in his total remuneration.

so if the dir is possessing the requisit quali then it is better to obtain the CG approval.

Regards

Ankur Garg (Expert)
20 June 2009 Also read Section proviso to 309(1) of the Companies act, 1956 throughly.

Regards

charudatta (Querist)
20 June 2009 Thanks...

If said company is Pvt ltd.?


Ankur Garg (Expert)
22 June 2009 In case of pvt. co. the provisions relating to remuneration not applicable.

Also section 309==not applicable.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details