Depreciation


This query is : Resolved 

(Querist)
02 July 2012 Hi everyone..
I have a query regd. depreciation on fixed assets which have been sold during the year. An asset consisting a part of block of assets is sold on 30/03/12 after being used for several years. What would be the admissible depreciation on it as per Income Tax Act..? Will it be allowed for.
..
1. For whole year
2. for 180 days
3. No depreciation

Looking forward for your opinions..!!

Rajesh (Expert)
02 July 2012 In my opinion there can not be any depreciation charge allowed as the WDV is to be taken as at the end of the FY and since the asset got transferred before the year end the WDV as 31/03/12 is going to be excluding the sale proceeds. Section 32(1)(ii)(ii). The depreciation percentages are to be applied to WDV. There cannot be a WDV in the middle of the year.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details