Deduction U/s 80C


This query is : Resolved 

12 March 2010 An Individual paid tuition fees for his son ouside india.
The son is doing the Pilot course from the Australlia.
Is the Deduction u/s 80C will be available to the his father or not?

Thanks
Shammi

12 March 2010 yes available

13 March 2010 yes.available

13 March 2010 The educational institution should be situated in India. Since,in the case referred, it is in Australia deduction will not be allowed. Pl refer section 80C(2)(xvii) r.w.s 80C(4)(c)

13 March 2010 Dear sir,

Tuition fee deduction u/s 80C is available if it paid to educational institution situated in INDIA.hence in your case it will not be available

Rahul Gupta (Expert)
13 March 2010 Agreed with Mr.B.Chakrapani & Mr. Mahendra.
Deduction for tution fees u/s 80C is available only in India.

16 March 2010 Agreed with Mr.B.Chakrapani. not deductible in this case


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details