Customs Procedure


This query is : Resolved 

(Querist)
22 July 2011 One of my friend want to import a material from outside India but the material which is being imported will first go to another supplier in another country and he will do some value addition work and then the material will be transfrred to India. now my question will there be any violation of law?
how the bill of entry be prepared because both the supplier are going to bill seperately.

Regards

Giri

22 July 2011 please noted that :-

as per para 2.8(iii), foreign trade policy 2009-2014 an exporter / importer who wanted to import / export are exempt from IEC code if they are import / export for personal use / agriculture purpose the goods.

for duty structure please provide me itc code of imported item

Regards,



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details