Company law


This query is : Resolved 

(Querist)
15 April 2012 As per Section 149(2A) of companies act, if a public company start a new business,it need to pass a SR, so does it mean if a private company commence a new business which is not in its main object it requires to pass just a Board Resolution ?
Kindly suggest,

Ajay Mishra (Expert)
15 April 2012 Hi

Yes, the provisions of section 149 will not apply to private company, so you can do so by general meeting or through Board meeting.


I will suggest you check your articles, what it says about that.

As a good corporate practice, i will suggest you to follow the general meeting procedure for this.

Regards

Anuj Garg (Querist)
16 April 2012 Thank u Sir,


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details