Company auditor


This query is : Resolved 

Avatar

Guest

Profile Image
Guest (Querist)
29 March 2012 When does it become necessary to appoint an Auditor under the Companies Act 1956?

Ajay Mishra (Expert)
29 March 2012 Hi


Section 224(1) of the Companies Act says that the Company must appoint an auditor at each annual general meeting to hold office from the conclusion of that meeting until the conclusion of next AGM.

Section 224(5) of the Companies Act, says that the company must appoint first auditor with in one month from the date of incorporation of the company.


Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details