I am running a partnership firm. since July 2012 my customer had started deducting 50 percent of the service tax from my service invoices. Simultaneously we had also paid 100 percent of the tax. till January 2014 we had paid we had paid excess Service tax of 50 percent. Pls help me with way to get the refund of the same.
Sir, I would like to have some clarification regarding service tax applicable to restaurants. Assume a scenario where a restaurant has a non AC self service hall in the ground floor and an AC service hall in the first floor. Is service tax applicable to both areas??
is leasing & renting one & the same as per service tax definition
i have applied for service tax number online
but i could not sent the required document within 15 days . now i want to reapply the st-1 . how can i dot it ?
as no option for st-1 is appearing on the site .
Sir
i am a web developer, and doing my work without any registration.
But now i want to give a training Certificate to trainee and student Is there any registration is required under companies act or service tax
and can i register only in service tax without company registration????
Hi
In works contract service provider is having service tax registration and the service recepient too having service tax registeration.
Service tax is included in the bill.
Kindly clarify whether reverse charge mechanism is applicable for service recepient or not.
A Company has given a Property on Rent(much more than SSI limit of Rs.10 lacs). It is paying Municipal Taxes. The Property is on the Company's name. However, the Municipal Receipt is still issued in the name of the Builder. Payment of Municipal Taxes is being made through cheque from the Company's Bank Account. Whether deduction of Municipal Taxes under Notification 29/2012 is available? Any case law for such a scenario?
Hello Exports,
can any one help me regarding charging of service tax on reimbursement on marketing expenses.
e.g : we are promoting some insurance company products by way of putting standees and umbrellas, distribution of pamphlets etc. and we are claiming our expenses from insurance company. is it mandate or leviable service tax on that expenses? Please advise me.
Thanks
Dinesh
Respected All,
To what extent turnover is exempted for professionals to pay service tax?
BALU
hello everyone, my friend is casting director, he provides service to different production houses.. he is presently not liable to service tax but is already registered due to bank requirements, Now I wanted to know how he should prepare his service invoice, and also the payment to actors is routed through his account only... kindly suggest the format of invoice...and weather he should surrender his regist. certificate
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Excess payment of service tax