Hello Experts,
Following is my questions, request to clarify:
1. Does an Pvt. Ltd. Company registered under GST need to pay RCM on rent paid to unregistered directors of the same company, the rent paid by the company to the directors per month is above 50000 per month.
Thanks in advance
Regards
Mohith
Sir, being a retail traders, If I Purchase sundry assets like mobile phone, computer, printers, two wheeler, which are being used by my myself/my staff for business purposes, may I claim ITC on the same ?
Dear sir
fy 20-21 my business is fruit selling 100% nil Rated and turnover 60lacss asper E way bill and asper GST Returns 40 lacs Because i have missed 20lacs while filling .GSTR 3B & R1....in the month of march -21 so it is fully nill rated no option for Amendment in the next month my doubt is now i want file my it returns in 26 AS shows only 40lcs ...can i file with 60 lacs or 40lacs ??? and current year 21-22 shows in 26 AS 20lacs.. how to make correction in 26 As because there is no business in current year .
.please suggest ................
Thanks in Advance
We are in to petrochemical products . and all this inputs are purchased from domestic as well as outside country and makes a transit sale without bringing to our premises . and for that we have made a insurance of stock and paid a premium . we want to know can we avail the input credit of gst paid on such premium .
Sir,
I Have issued a customer sales invoice one year before and now due to some customer complaint I want to take return of the said material. Then I want to know can I issue a credit note without tax for the said return. Or I will issue a Credit note with Tax. Please Clarify....
Respected Sir/Madam
We purchase sand from the register/unregister dealer and then sell it to the registered dealer @5% GST with transportation (free of cost), it is our main business.
In some cases, we had also provided only transportation service from where we collected GST @12% (forward charges)
In this scenario can we claim ITC on the truck purchased for the supply of sand?
One Individual is doing engaged in the business of retail trading and he is also LIC Agent. During FY 2020-21 his Total turnover from retail business is rs 1950000 and Commission Income from LIC is Rs 132500 whether he has to get gst registeration ??
Sir what is the main difference between sec.25(4) and 25(5) of CGST ACT i.e distinct person and distinct establishment
Sir, We have received advances against flat booking and filed return in gst portal for the same, paid gst and issued invoices and adjusted advances also at the time of return filing but cant see the details of all these in gst portal. Can someone please guide as to how to check the details from portal?
I am a manufacture of biscuits. during the FY 2018-19 I sold biscuits and paid GST as per the applicable rates. and also I sold some Maida which is exempt. now do I need to reverse ITC on other purchases like Wrapper, Sugar, Vanaspathi, etc., in accordance with Rule 42? because while purchasing maida I didn't receive ITC, because it is exempt.
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
RCM on Rent Paid to directors by Pvt. Ltd Company