Manjunath
17 December 2018 at 17:18

No permanent establishment declaration

Dear Sir/Ma'am,

One NRI vendor supplying fabric to us, hence provided TRC and invoice but not ready to give No PE, since they don't have any Establishment in India, Instead of that, he is telling We are doing only purchase and selling, hence No PE is not required.

Can you suggest me declaration is required for only service rendered.

Thanks in advance.

Manjunatha
Internal Auditor.


HIRANANDANI and ASSOCIATES
11 December 2018 at 19:03

Income tax audit u/s 44ab

When can the penalty u/s 271B for late filing of Audit report is to be paid (i.e before filing of audit report or after filing of audit report but before filing of ITR )and whether the details of the same are required to be furnished in the ITR as well as in Audit report ?????


tds files

one of Tax consultant use 'Auditor' Word in his firm name board (eg. ABC and associates, Auditor and Tax consultant). can any one use AUDITOR word in name board


Krushna Malu
19 November 2018 at 17:46

Relating to caro 2016.

If to a company X pvt ltd, CARO 2016 is not applicable then whether auditor needs to mention in "Report on other legal and regulatory Requirements Point No 1" that CARO is not applicable to this company.


P Ganngopadhyay

P was the Internal Auditor of ABC Ltd and submitted 1st Quarter Audit Report . ABC Ltd is the 100 percent subsidiary of XYZ Ltd. P got offer for appointment in XYZ Ltd as Statutory Auditor. P submitted the resignation in ABC Ltd ( as Internal Auditor) and accepted the offer of Statutory Auditor.
In the capacity of statutory auditor of XYZ Ltd, P will take cognizance of the reports of the Subsidiaries ( including 1st Quarter) though Statutory Auditor of the ABC Ltd is different.
Whether P can accept and conduct the Statutory Audit of XYZ Ltd.?


Vishal Goel
15 November 2018 at 23:47

Tp audit

Who can conduct the transfer pricing audit? Please link the relevant provisions.



Anonymous

Due to some avoidable circumstances, we could not complete our Tax Audit of AY 2018-19 (Turnover exceeding 3.00 crores). What is minimum/maximum penalty for the same ? Whether penalty would have to be paid before filing ITR ? Whether we can pay the penalty in instakments also ?


S. RAVICHANDRAN
27 October 2018 at 18:33

Gstr-3b

SIRS
WE WISH TO INFORM YOU THAT, BY MISTAKE THE OUTWARD SUPPLY MENTIONED IN GSTR-3B AS Rs.6,68,81,162.00 INSTEAD OF Rs.66,81,162/- . BUT MENTIONED IN GSTR-1 AS Rs.66,81,162/- CORRECT TURNOVER. PLEASE LET ME KNOW HOW TO RECTIFY IN THE ERROR.

PLEASE CONSIDER AND GIVE SUGGESTIONS.

REGARDS
S. RAVICHANDRAN
9566793688


ATUL AGRAWAL
22 October 2018 at 17:37

Tax audit query

If An Assessee is liable to Deduct TDS but He does not have TAN Number & Not deducted TDS then How it Can be reported in Point No. 34 of Form 3CD of Income Tax Act without TAN number?

Please suggest.


RAJA SINGH
21 October 2018 at 20:30

Clause 40 of form 3cd in tax audit

Whether clause 40 of form 3CD is applicable in the case of Professional like a Chartered Accountant or Doctor in Practice or it is simply applicable in the case of Manufacturing & Trading concern.






CCI Pro



Answer Query

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details