80DD


This query is : Resolved 

25 February 2021 1.Is it required to spend money for claiming deduction u/s 80DD?
2.Is it sufficient for maintenance and nursing of disable dependent?
3.Is it mandatory to spend money on medical treatment in adjacent previous year?

25 February 2021 1.Section 80 deductions are available only after spending money. its not standard deduction. 80DD(1)(a) also very clear.
2)Expenses incurred for medical treatment (including nursing),or the taxpayer may have deposited in a scheme of LIC or another insurer for maintenance of the dependant can be claimed as deduction : 80 DD(1)(b)

3)No such condition


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details