Tds on directors remuneration u/s 194 j(1)(ba)


This query is : Resolved 

(Querist)
12 December 2013 Usually TDS on Directors remuneration was at rates applicable u/s 192 i.e Salaries, so does Section 194J(1)(ba)suggest 10% TDS on Directors Remuneration or Commission without any threshold....?

12 December 2013 Such remuneration or commission which is covered under section 192 due to the service contract is out of the perview of Section 194J.
.
Any benefit received from the employer is covered under the definition of salary.
.
So, 194J can be applied where ever employer employee relationship is absent.
.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details