Tds on commission or incentive


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
07 September 2014 commission or incentive paid by the employer to his employee ,liable to deduct TDS on commission or incentive by the employer to employee, according to which section.

07 September 2014 https://law.incometaxindia.gov.in/DIT/File_opener.aspx?page=ITAC&schT=&csId=eaba76bc-57c3-44f7-967e-6d97b38b8152&rdb=sec&yr=793705f8-299b-490d-b041-fa75985a619b&sec=17&sch=&title=Taxmann%20-%20Direct%20Tax%20Laws


Check out Section 17(1)(iv) of Income Tax Act 1961 from above link. Commission received by an employee is also a part of salary so TDS will be deducted u/s 192 only. Section 194H is not applicable.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details