Tcs on coal


This query is : Resolved 

28 January 2013 IF WE ARE SELLING STEAM COAL, WHETHER WE ARE LIABLE FOR TCS @ 1%. iF WHETHER FOLLOWING CALCULATIONS IS RIGHT 1% OF (SALE+VAT) = TCS AFTER CHARGING TCS, IF WE NEED TO HAVE NEW NUMBER? WHETHER SAME TCS IS CLAIMABLE BY PURCHASE AGAINST THEIERS INCOME TAX LIAB.

IF BUYER SUBMITS A DECLARATION THAT SAME IS USED FOR PERSONAL CONSUMPTION, WHETHER THERE IS NO LIAB OF TCS.

28 January 2013 Yes sir, you have to collect in the above said manner only. No new number is required. Your TAN No. works in both the cases of TDS and TCS.
.



28 January 2013 For declaration - the purpose should be utilising the goods in manufacturing , processing , power generation etc. Do not forget to file the declation with the Chief Commissioner. For more details -
Please definitely refer Section 206C(1A) and (1B).


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details