T.D.S u/s 194 c


This query is : Resolved 

03 July 2007 is t.d.s.to be deducted from the payment made to clearing and forwarding agent u/s 194 C of income tax act?

04 July 2007 Yes, TDS needs to be deducted on payment to Clearing & Forwarding Agent.

04 July 2007 The Department of Revenue, Ministry of Finance has issued clarification on various issues relating to TDS in the form of Questions and Answers vide Circular No. 715 dated 08-08-2005. The solution to the query could be found in answer to question no. 6 of the Circular. The relavent portion is quoted below.

"As regards payments made to clearing and forwarding agents for carriage of goods, the same shall be subjected to tax deduction at source under section 194C of the Act."

Based on the above, payments made to clearing and forwarding agents for CARRIAGE OF GOODS is liable to TDS u/s. 194C - in my opinion.

05 July 2007 rightly said

26 July 2012 Yes . its under sec194c


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details