Share Capital


This query is : Resolved 

27 November 2010 Can paid up capital of an incorporated company be nil? If so is filing of annual return necessary?

A company was incorporated in the FY 2008-09 with authorized capital Rs 5,00,000/- but paid up capital has been nil since then. Is it a violation of the Companies Act, 1956? If not, is filing of Annual Return compulsory even if paid up capital is nil.

Ajay Mishra (Expert)
27 November 2010 Hi


Please check Form 1 filed with ROC at the time of Incorporation of the company for verification of paid up capital of the company.

In case of company not having share capital will file Annual Return in Form 21A in accordance with Section 160 of the Companies Act, 1956.


Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details