Section 40A(2)(B)


This query is : Resolved 

(Querist)
11 October 2019 Donation given to Charitable Trust by firm whose partner is also member in trust will come under section 40A(2)(b) for payment made to specified person?????

11 October 2019 Yes, related party transactions where partner interest involved to be disclosed.

13 October 2019 Donations are usually not deductible as expenditure from Business Income. Thus, if the donations are disallowed as Personal Expenditure, in my opinion there is no requirement to disclose the payments under Section 40A(2)(b). I may add that, although the word "Payment" is used in Cl 23 of Form 3CD, it should be read harmoniously; and only if payments are in the nature of expenses, it should be reported. Moreover, merely being a member of the trust (assumed to be a public trust) does not grant him substantial interest and as such reporting may not be required.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details