Scrutiny in case 8% profit


This query is : Resolved 

16 December 2008 A prop. is dyeing sarees on contract basis and gets payment after deduction of TDS. While filing return he has shown 8% of receivables as net profit. Whether his case can fall in scrutiny and whether he is liable to maintain/produce books?

Ravikumar.G (Expert)
16 December 2008 He is not supposed to show his profit on presumptive basis. He has to maintain books of accounts.

16 December 2008 The method adopted is wrong. If case is called for books of accounts need to be produced. However,maintenance of books of accounts is compulsory if the conditions prescribed in section 44 AA(2) applies in your case.

16 December 2008 The method applied in the above case is absolutely wrong. You need to maintain books of accounts.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details