Reverse charge mechanism


This query is : Resolved 

(Querist)
13 March 2014 hello sir, Whether reverse charge is applicable on advance payment made to advocate prior to 1-7-2012 but the bill is booked after 1-7-2012?? Thank you.

13 March 2014 Here point to be noted is date of service rendered
.

1)No reverse charge, if service provided prior to 1-7-2012

2)In view of section 67A (which is effective from 28-5-2012), service tax will not be payable by service receiver under reverse charge mechanism, if service was provided prior to 1-7-2012, even if payment is received later.

This will be so even if invoice was issued after 1st July 2012.

[Note that Point of Taxation Rules cannot override provisions of section 67A].
.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details