Rejection of iraw material


This query is : Resolved 

10 May 2011 Is it mandatory to raise a excise invoice when retruning back the rejected material to supplier? Will the answer be different in case material was initially accepted, accounted, payment also made but subsequently found not suitable & hence being rejected?

10 May 2011 In case the same is to be rectified and returned the same can be sent under rule 4 (5) (a). Recording of the sending and receipt should be accurate.

10 May 2011 Thanks for the reply. Rule 4(5)(a) means rule 4(5)(a) of Cenavt credit Rules, 2004?

RAM SAINI (Expert)
10 May 2011 if material will be accepted after rectifying or reprocessing than rule 4(5)a is applicable


if you are not going to accept it back after rectifying or reprocessing than excise invoice can be raised or credit note with the extract of duty can be raised so that supplier can get credit of cenvat


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details