payment exceeds RS.20000


This query is : Resolved 

(Querist)
14 May 2010 my query is:
can a cash payment be made for more than 20000/- on account of octroi on a single day-will the disallowance u/s 40A(3),will come into effect?

pls its urgent to be answered .


darshi

14 May 2010 yes. will be disallowed.

14 May 2010 Will not be disallowed under section 40 A(3). Refer rule 6DD(b) and CBDT Circular No.34 dated 05/03/1970.

14 May 2010 It is not disallowed . I agree with chakrapani sir

14 May 2010 Agreed with Chacrapani Ji.
Payment of octroi related to Govt. due, hence it is allowed as per rule 6DD.

CA Shiv (Expert)
14 May 2010 wont be disallowed....

14 May 2010 not disallowed.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details