Gst on maintenance charge of co operative society


This query is : Resolved 

(Querist)
17 March 2018 Sir,

co operative society of my office premises has asked us to pay gst on maintenance charges.Maitenance charges are Rs. 59000/- per year for our office.i think we are elligible for exemption limit under gst.

Am i required to pay gst on maintenance bill?

17 March 2018 Only house maintenance charges upto 7500 per month is exempt. For office maintenance GST applicable no exemption.

shail (Querist)
19 March 2018 thank you sir

30 October 2026 The Rs 7,500 per member exemption covers only housing societies, but the society must charge GST at all only if it is registered, which is mandatory once its aggregate turnover crosses Rs 20 lakh (Circular 109/28/2019-GST); if below that and unregistered, no GST is payable on the office maintenance.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details