Gst itc on new car purchase for office purpose


This query is : Resolved 

(Querist)
13 February 2018 my firm purchase a new car for office purpose we can take itc on car? and we show car purchase invoice in which gst return?

13 February 2018 As per section 17(5) of CGST Act input tax credit on motor vehicles shall be available only if they are used for: Supply of vehicles Transportation of passenger service Imparting training on such vehicles. So unless the purpose of the vehicle is any of the above you cant claim input tax credit

RAJA P M (Expert)
13 February 2018 No... You can't claim ITC for the Purchase of Car...

30 October 2026 On the second question: show the car invoice's GST in GSTR-3B Table 4(A)(5) and reverse the same amount in Table 4(B)(1) as blocked under Sec 17(5) (Circular 170/02/2022-GST); note the block applies only to vehicles seating up to 13 persons, not to goods vehicles.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details