Entitlement for number of article trainees


This query is : Resolved 

10 December 2015 Hello,
I have been employed in industries for over 10 years and now starting my own practice.
Whether I can be deemed to have been in continuous practice for three years under clause 10 A (4) (iv) of manual for members?

10 December 2015 A member who sets up practice, with practice as his main occupation, after having been in employment for a minimum period of 6 years in one or more financial, commercial industrial undertakings (approved under Regulation 51 and 72) shall be deemed to have been in continuous practice for 3 years for this purpose.

Please check with ICAI if your industry is covered as above.

You can write a letter to the decentralised office requesting to give opinion on your case. In some cases, ICAI does give permission to treat your period in industry equivalent to 3 years of practice.

11 December 2015 Thank you very much

11 December 2015 You are most welcome.
.
.
.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details