E Tax


This query is : Resolved 

(Querist)
24 September 2010 A partnershipship firm under tax audit deosited the due tax by cheque and not made e payment through net banking, if any consequense/penalty is there?

24 September 2010 For tax payers, covered under tax audit, e-payment is mandatory.

You may find it difficult to get the credit for the manual tax paid at the time of final assessment.

24 September 2010
*

The following persons shall pay tax electronicallyon or after the 1st day of April, 2008:-

(a) a company; and

(b) a person (other than a company), to whom provisions of section 44AB are applicable.


The FAQs issued by income tax departments do not tell the consequences of not making the payment of tax through the mandatory e-payment mode. So even if you have paid taxes by cheque no penalty will be levied and you will also get proper credit of Taxes paid.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details