communication with previous auditors


This query is : Resolved 

14 February 2010 Is communication with privious auditor is must before taking up the TAX AUDIT of Proprietory firm?

CP Ram (Expert)
14 February 2010 Yes, it is must...

Note: As per clause 8 of Part-I of First Schedule to the Chartered Accountants Act, 1949, a CA shall be deemed to be guilty of professional misconduct, "if he accepts a position as auditor (statutory, internal, tax auditor, concurrent auditor) which was previously held by another CA or restricted state auditor without first communicating with him in writing".

Hence, communication with previous auditor is must....

14 February 2010 Yes it is a must. Pl see page 139 of Guidance Note on Tax Audit u/s 44AB of the IT Act, an ICAI publication, 1999 edition.

Rahul Gupta (Expert)
14 February 2010 Agree. It is must..

14 February 2010 Yes, it is must.

15 February 2010 You must take NOC.

16 February 2010 yes.it is must


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details