Change in fy and disclosure of results


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
13 April 2012 ABC Ltd. is having FY starting from 1st July to 30th June. Company decides to change its FY from July-June to 1st April to 31st March.

Can the company do so?. If it changes, can the company can disclose its results from July to March (Jul-Jun-Mar) i.e. for 21 months.

If it changes what are the implications and other complainces with Companies Act, SEBI Guidelines, ROC filings and RBI norms and company can adhere to

14 April 2012 A Company can change its financial year with the approval of board. However as per section 210, no financial year shall exceed 15 months and with special permission 18 months. Hence, in ur case financial year cannot be 21 months.
The financial year in ur case shall be July 01 to March 31st for 9 months and thereafter April to March.
Form 61 can be filed with ROC.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details