Cenvat credit on capital goods


This query is : Resolved 

(Querist)
15 June 2012 Can SSI Units avail 100% credit on capital goods for the first year itself ?

16 June 2012 dear author,

SSI (i.e.whose clearance value did not cross Rs 4 crores in the previous financial year) can take 100% cenvat credit on capital goods in the first year itself.refer to Rule 4(2a) of the Cenvat Credit Rules 2004,(third proviso)


for more information:

https://taxguru.in/excise-duty/excise-duty-based-exemption-scheme-small-scale-industries.html

16 June 2012 dear author,also read link:

https://taxguru.in/excise-duty/excise-duty-based-exemption-scheme-small-scale-industries.html



regards,


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details