Is it necessary to have equal contribution to PF by employee and employer.
My(employee) contribution to PF is 12% (Rs.13140) of the Basic Salary (plus DA), however my employer's contribution to PF is only Rs.1800. Is it OK to have different contribution to PF from employee and employer.
Sir/Madam
A person having Sales TO above 1 C and less than 2 C and his net Profit is above 8% hence he need not to file audit Report u/s 44AB but my querry is that he has to deduct tax or not as per applicable provisions of the Act since TO is above 1C
Dear Sir, We have received debit note from the vendor. When the original invoice is issued, we have claimed the input credit and filed the return. Now after receiving debit note, we need to pay the gst(Gst on debit note). Please confirm where to show debit note in gstr 3b.whether we need to show it under output Gst colum(output gst+debit note) or need to show under reversal of input credit and pay the Gst. Thanks
Respected Expert,
We have to make Rent bill for April-17 to mar-18 and we have enrolled in GST in Nove-17 my question is can i make one bill for entire year as rent for April to march-18 or make monthly Rent bill.
please tell me what are the difference between Promoter Director , Professional Director and Independent Director
SIR, WE HAVE TAKEN HOME LOAN IN FY 2017-18 JOINTLY (IN NAME OF BROTHER AND SISTER) NOW WE PAID 2.5 LAC IN HOUSING LOAN ACCOUNT (2 LAC INTEREST AND FIFTY THOUSAND IN PRINCIPAL. NOW I WANT TO ASK THAT AS MY SISTER INCOME IS HIGHER AND WE WANT TO TAKE FULL DEDUCTION OF RS. 2.5 IN SISTER ITR CAN I DO THIS. AND SECOND ISSUE IS FIRST NAME IN HOUSING LOAN IS BROTHER NAME. PLEASE REPLY IN DETAIL
Read more at: https://www.caclubindia.com/experts/joint-housing-loan-rebate-2637554.asp
My company has given Advance Salary to an employee Rs. 20,000/-. His actual salary is Rs 13,000/- per month. My company is deducting Rs. 2,000/- per month from his salary against the Advance salary. Kindly tell me how to show these transactions in tally ?
Dear Sir/ Madan, Interest income from finance business, Can we show this income under section 44AD?
Sir(s),
We have purchased some rawmaterials from a supplier from outside our state. The transaction was as below:
* supplier raised invoice on us on 27.02.2018
*We received goods at factory on 03.03.2018
*we will pay after 1 month
Under this situation, can we claim input tax on this traction in the month of February 2018 (GSTR 3b)? or the credit should have been claimed in March 2018?
Previously one of the GST consultant guide us to take credit in the month when the invoice has been raised as it would facilitate to get credit in our GSTR 2A and made checking / follow the credit more easier. Is it correct?
If it is not correct then how could be the rule permit on the transactoins as deemed to be received at factory during the movement of goods / transfer of tile of goods ( not required to receive at factory) on the instruction of the buyer sending to another receiver.
Kindly suggest the correct way.
Thanks in advance.
with regards,
Bazeer L
I am out of job and need to get registered with a new principal . If you have knowledge of any openings , please help me with that as I am new in the city and don't have any contacts .
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Employers contribution to pf