venkat
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

03 January 2013 at 12:28

Company incorporation-form 18

SIR, PLE SOLVE MY PROBLEM.I SUBMITTED COMPANY INCORPORATION FORMS-1,18,32.I RECEIVED A MAIL ASKING TO RESUBMIT FORM 18 AND IT SAID THAT-MUNICIPAL NUMBER IS NOT FURNISHED IN FORM 18.

WHAT IS MUNICIPAL NUMBER AND WHERE IT IS TO BE FURNISHED IN FORM 18.PLS ANSWER THE QUERY AS SOON AS POSSIBLE....


THANKING YOU,
VENKAT-CA FINAL



Anonymous
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

Please advise regarding practically normal time period between request of the share holder for share split and transfer.

Thanks in advance



Anonymous
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

02 January 2013 at 16:20

Xbrl




Form 23AC-XBRL requires all listed companies to attach Corporate Governance Report, Management analysis and discussion report.

If the same is not attached, the form can not be uploaded.

The paid up capital of the listed co. under question is less than 3 crores. Also, the networth of the company has never been greater than or equal to 25 crores. Hence, the above reports need not be prepared (applicability of clause 49 of lisitng agreement)

How do i upload form 23ac-xbrl without the above mentioned reports ?


Nidhi Agrawal
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

02 January 2013 at 16:17

Fees for filling form 23

Dear all,

I am working in a private company. they wanna change their objective clause. As I know Form 23 is required to be filled. But I do not know fees for fillin this form. Please let me know whats is the fees for the same.


Regards
CA. Nidhi Agrawal



Anonymous
This Query has 6 replies

This Query has 6 replies

02 January 2013 at 16:06

Number of managing directors

Can a company have more than 1 Managing Director?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

02 January 2013 at 13:26

Share transfer period

Dear Members,
A Private company called its AGM on 07th sept 2012. Few days before the AGM date, one member desired to transfer few of its shares. As no existing member was willing to purchase the shares it was decided to transfer to third person.
A resolution for share split was passed in board meeting on 01st Sep 2012 and split was carried out, however the transfer took place on 10th Sep, 2012 (i.e. after AGM)
Wish to know whether this action of share split just before agm was legally ok.
Also wish to know what should be time gap between share split and transfer practically.

Thanks in Advance



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

02 January 2013 at 12:49

Disqualification of auditor

Dear All:

As per Section 226 A firm would also be disqualified to be appointed as an auditor even if one partner is disqualified under this clause.

For Example:

ABC Ltd wants to appoint an auditor.

XYZ a partnership firm.

Having X,Y & Z as partner and Partner X has been disqualified for appointment as an auditor under Section 226 and thus firm is also disqualified as he is not eligible.

Now my Question if one of the partner say Y (Partner out of XYZ ltd) is also partner with another firm say YM Ltd (firm of CA), where Y & M are partners, can they be appointed as auditors of ABC Ltd.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

02 January 2013 at 12:11

Cost audit report

Dear Experts,
We are the Manufacturing Company of Pharma with turnover around 200 Crs. & Capital around 25 Crs., We have appointed an cost auditor for F.Y. 2011-12 & 12-13, The cost has prepared the Cost Audit Report for F.Y. 2011-12 for which due date of filing has extended to 31.01.2013, Pl clarify

1. Whether the report can be adopt by the Bord Meeting after the expiry six month of F.Y. (i.e. later date from Sept.12)

2. Max time limit to adopt by Board for F.Y. 11-12

3. Report can be adopt by circular resolution???

4.whether we need to file "Cost Compliance Certificate" also apart from "Cost Audit Report"


PRANIT DALVI
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

02 January 2013 at 11:42

Form 18 attachment query

Can any one give me the format of Consent letter from landlord for the attachment to Form 18

Please its urgent


George
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

Dear Experts,

Plz help me resolve this query:

1) Can a company secretary of a Company be appointed as a Manager of a Company?

2) As per section 269, it is mandatory for a public Company having a paid up capital of 5 crore or more to have a MD or WTD or Manager.

Now if a Public Company's paid up capital increases to 5 crore or more, then is there any time period during which the Company should appoint a manager ?

Plz advise






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details