Padam Jain
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

07 January 2010 at 10:00

cenvat claim on debit note-urgent

Hi all,

Can we take cenvat credit on debit notes raised by the service provider in which he charged for his services as well as for the expenses incurred by him on our behalf.
and he charged service tax on service part only.

Pls reply urgentely with case law if any.

Thnx/Rgds

P. Jain


Sanjay
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

dear Experts
Kindly answer Whether Renting of Immovable Property for commercial purpose is taxable service today or not?

thanx
Sanjay


Dimple
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

06 January 2010 at 20:45

liability to pay service tax

A person has been registered as serive provider in previous year. Bills raised by him in this year is of Rs. 3,00,000/- i.e. it does not exceed 10,00,000/-. So is he liable to pay service tax and file the return?

Regards,
Dimple


yogesh bhanushali
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

06 January 2010 at 17:18

Service tax on forex commission

XYZ is a company based in Germany manufacturing automated folding machine..


ABC (FROM INDIA)assist the sales of these machines in India to end-users. When XYZ sells machines in India through ABC ,XYZ invoice the end-users directly and pay commission to ABC. Also for the spare parts sold to the customers, XYZ pays commission TO ABC.

ABC in turn help them identify customers and inform the same to XYZ. XYZ also provide service to the machines during the warranty period.


ABC RECEIVES commission in foreign exchange

WHETHER ABC IS LIABLE TO CHARGE SERVICE TAX ON ABOVE SERVICE PROVIDED?IF YES THAN IN WHICH SERVICE CATEGORY?


Manoj
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

Can a company accumulate the service tax credit on different services utilized in the period prior to its commencement of production?
Is it required to be registered in Excise for claiming the credit of Service tax?


yogesh bhanushali
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

06 January 2010 at 14:50

Service tax on forex commission

XYZ is a company based in Germany manufacturing automated folding machine..


ABC (FROM INDIA)assist the sales of these machines in India to end-users. When XYZ sells machines in India through ABC ,XYZ invoice the end-users directly and pay commission to ABC. Also for the spare parts sold to the customers, XYZ pays commission TO ABC.

ABC in turn help them identify customers and inform the same to XYZ. XYZ also provide service to the machines during the warranty period.


ABC RECEIVES commission in foreign exchange

WHETHER ABC IS LIABLE TO CHARGE SERVICE TAX ON ABOVE SERVICE PROVIDED?IF YES THAN IN WHICH SERVICE CATEGORY?


Kashish
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

06 January 2010 at 13:18

transport Services

can anyone tell me?

one of my clients are having trasport business & not charging service tax in any year from beginning, their t/o for f.y.08-09 is Rs.24 lacs & for f.y.07-08 Rs.23 lacs ?

How could be it ?
are they not liable ?

please explain me.

REGARDS.


basappa M V
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

06 January 2010 at 11:55

Notification No 17/2009

Notification No 17/2009 says that the supersede of Notification no 41/2007 regarding service tax refund and it extends the date of Filing of Refund application from 6 months to the 1 yaer. My question is whether date of extension is available for the Transaction carried out before the Notification 17/2009.


parimal
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

06 January 2010 at 09:26

service tax on manufacturing process

A manufacturing unit having excise registration does job work of manufacturing process of other excise registered unit.

Q.1 Is service tax applicable on job-work charges?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

05 January 2010 at 18:54

Time Limit for Serive Tax Payment

In Serive Tax there is any provisions towards time limit payment of Bills of Services containing serivce tax in order to claim Cenvat. In other words is there any provisions which says that if you will not pay the serive tax bill upto certain periods then you will not able to get cenvat credit. plese enlight on the issue.






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details