sumit gupta
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

09 February 2010 at 17:00

reverse charge on sponsorship fees.

As per Rule 2 of Service Tax Rules:
in case of sponsorship fees, service tax is to be paid by the person who is liable to pay the sponsorship fees.
If we have paid the sponsorship fees, then we are liable for the paymnt of service tax on behalf of the service provider.
My question is that
1. if we are liable to pay the service tax , then whether we have to pay service tax separately with separate challan?

2. what document are required to be givent o the service provider to make him assure that we have deposited the service tax on his behalf?


anju sharma
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

09 February 2010 at 15:59

indirect tax

if my billing is on 24th feb then what will be the effective service tax rate


kltsksk
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

09 February 2010 at 15:54

present service taxes in ap

sir

i am new accountant what is the service tax rates, p.f and esi please give the current details. I am from Andhra pradesh


parulgoyal
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

09 February 2010 at 15:17

applicability of ST on rent

is ST applicable on rent.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

09 February 2010 at 15:12

APPLICABILITY OF SERVICE TAX

DEAR EXPERTS

MY CLIENT IS HAVING A BUSINESS OF I.T.ENABLED SERVICES AND SOFTWARE DEVELOPMENT FOR FOREIGN CUSTOMERS.

MY QUESTION IS IF THE COMPANY BILLS TO THE FOREIGN COMPANY'S (IE., EXPORT OF SERVICES) DOES IT NEED TO CHARGE SERVICE TAX IN THE BILL OR NOT.

PLEASE REPLY ITS URGENT.
THANKING U IN ADVANCE



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

09 February 2010 at 15:10

retainership

Dear all, tell me does service tax is attracted on retainership billings done to the party outside india though service is provided in india.
should it be charged on to the party or it has to be deposited by the person who is billing????



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

09 February 2010 at 12:45

service tax cenvat credit utilisation

We are availing service tax at one of our mfg unit . we have suffcient balance avalable after payment of excise duties . Can we transfer and utilise it at our other mfg unit located at diffrant location where duty liability exist .


parag
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

09 February 2010 at 11:02

CENVAT credit

please tell if my registration is done on 01/07/2009 and I started manufacturing on 01/04/2010 now for the input goods I will not be allowed to take CENVAT Credit but now if I agree for the liability and pay excise of such months, is there any appeal / tribunal order that allow me to take such credit after payment of excise of that 3 months.


Shariq
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 February 2010 at 14:23

Refund of Service Tax

Sir, I am having a partnership firm in Uttar pradesh which is 100% exporting firm. Presently I am using DHL or other shipping agent for exoprting of goods from my factory to destination port. on which they are charging me service tax on their bills. Please describe me whether I am the entitle of refund of service tax yes or not if yes how can I get the refund. If no why I am not the entitle to get the refund.

Thanks.


Rajan Kumar
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 February 2010 at 13:32

Service tax

Where the output service provider does not maintain separate books of account in respect of taxable and non-taxable services, the service tax credit shall be restricted to 20% of the amount of service tax payable on such output services. Whether to 20% has been ammended or not? If ammended then what is the latest changes?






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details