This Query has 1 replies
Under service tax there are different provisions how to assess the amount on which service tax would be payable.In relation to that there is an abatement scheme available for different types of services. There is one more scheme related to work contract that is composition scheme.
I just want to get some clarification where we would apply composite scheme under service tax @4.12% would be payable and where we would apply abatement scheme of 67%&33% scheme to pay service tax.
Understand that 2nd option would be applicable purely in contruction services and where supply of machinery and errection services are involved then only this composite scheme would be applicable.
Kindly clarify anybody not just in 2-3 lines?
This Query has 2 replies
can company take service tax credit of staff bus services ? if yes under which category?
This Query has 1 replies
Issue pertaining to builder/devloper.
A builder/deploper who own the land in their name and they have done certain development activities like plotting on lands ,consruction of road ,street lights, park and planting etc.And afterwards they sale individual plots to customer.Question is
Whether they are liable to service tax ?
If yes under which category and whats taxable value ?
This Query has 3 replies
I am going to construct a plant on BOT Basis (Built Own Transfer) for a Company A. i am not going to operate it but I will get the revenue over the period of ten Years from date of completion of the construction. after ten years i have to transfer it to Company A. My Question is
1. is this called finance lease?
2. If it is Finance lease applicablilty of Service tax and VAT?
This Query has 2 replies
i have created an account in aces for taking number of service tax but the password is not send on the email id as already 2 days is over.
This Query has 3 replies
Dear Sir / Ma'am,
If a partnership firm is receiving the services of a Goods Transport Agency on which it is the liability of the consignor to pay the Service tax to the department, Is it mandatory for the firm to obtain Service Tax registration. If it is mandatory, then under category of Service is the firm required to be registered.
Thanks in Advance,
Kushal Agrawal.
This Query has 2 replies
Dear Sir
the case is an indian company booked the consinement outsideindia and deliver in india all transection is doing in foriegn currency. as and when consinement recd in india they diliver it to consinee pls tell me in brief that billed amount is service taxable or service tax is applicable as transport rules,
This Query has 2 replies
Sir,
Hum ek transport chalate hai or meri khudki 2 truck hai... jo me alag alag rajyo me bhejta hoon. thik hai or muje iske alava dusri truck bhi meri transport se jyati hai jisme muje company se payment milta hai or usme se truck owner ko payment karta jo bachta hai wo kya commission kehlata hai ?
is pure income ko p&L me kaise bataye
pls meri madad kare
dhanyawad.
This Query has 1 replies
Dear Experts,
I have prepared service tax return in three copies.. there is a need to sign on each and every three return forms or not ?
How to submit that three forms to service tax dept.
advice me
thanks in advance
This Query has 2 replies
A non SSI ingot manufacturer is also engaged in job work for a Steel Rolling factory by manufacturing ingots for them out of the Raw materials supplied by the Steel rolling factory. My questions are,
1. As ingots are dutiable goods, who should pay duty? The Job worker or the principal?
2. How Notification 8/2005 - ST will applicable?
3. Under what documents (duty paying) the goods will move from job worker to principal?
4. Whether G.T.A has to be paid.
5. Can there be two Service Tax for a job work i.e. G.T.A and Business Auxiliary Service?
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Regarding Abatement and Composite Scheme