AMIT
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

27 July 2010 at 07:41

How much tax liability under ST> ?


Mr. A provide taxable service to MR. B for Rs. 1 lacs ( including ST.)

Mr. B give consideration like

1. 50000 in cash and a holiday trips to UK in other Rs. 50000

2. A car for consideration against Bill

3. Mr. B pays 90000 in full and final, does that means Mr. A is liable to pay service tax on RS. 1 lacs (9338) or on Rs. 90000{8404}, What necessary adjustment has to be made in the bill or a/c of Mr. b ?



Sirs,
please explain the 3 Situation point wise and complete
thanks in advANCE


A. Prithvi Surya
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

26 July 2010 at 20:37

Rendering of training services

Dear Sir,
A Company registered under the companies act falls well within the ambit of service of "commercial training or coaching services". My query is whether service tax is leviable if an employee of that company goes abroad and renders the above mentioned service? And will service tax be attracted if students come from abroad and take coaching in India? Consideration if received in foreign currency?If it is Not received in foreign Currency?



Anonymous
This Query has 9 replies

This Query has 9 replies

26 July 2010 at 18:28

late payment

please tell me that wt is the late payment charge & late return charge under the service tax



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

26 July 2010 at 13:44

Contruction Industry

Say I am a builder who is now subject to service tax under 3 heads,
Commercial or Industrial Construction
Construction of Residential complex
Provision of Preferential Location or External or Internal Development of Complexes.

While providing contruction service to prospective buyer, I also come across instances wherein, the prospective buyer requires some superior quality of flooring, false ceiling, box grills, superior quality fittings in washroom, the same are provided by us during the construction of building. However, at that time, a separate agreement is entered into with the buyer, who requires such extra amenities. In this case, will service tax on separate agreement value be covered under Construction Services under section 65(105)(zzzh) or under section 65(105)(zzzzu) – Preferential location or development in residential complex.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Dear pl suggest me-



1.One supplier (regular supplier but not transport agency)has included freight charges in his bill,

wether we will pay service tax on freight charges ?

wether we will pay in addition with its bill or separetly directly to C.Excise dept.?

wether we will deduct TDS on same amount.?

2.we have made a contract with transport agency for receiving goods from supplier's depo on behalf of us,that's transporter raising bill to us for transport service.in this case we are paying service tax on transport bill directly to C.Excise dept.wether we need to deduct TDS in this case(2nd)

wether like this way we will pay ST or in addition with supplier's bill in sl no 1 case.?

thanks

Ca satyabrata Bal



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

25 July 2010 at 13:41

sub contractor

say A has received asingle works contract
A has appointed B as sub conctractor to execute ths same work , again B has appointed C to execute the same works contract my quewry a) who is liable to pay service tax? if B or A paid the service tax
then C is also liable to pay service tax. as ultimately C is providing service?


kishor majumder
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

vat was paid on works contract , again service tax will be paid on same works contract


Anil Batheja
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

24 July 2010 at 22:21

Registration

If i do service tax registration online whether i need to file service tax return online? Which assessee can do online registration and what is the procedure?


kedar divekar
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

24 July 2010 at 19:14

There can not be tax on tax

i.e. VAT on basic + service tax or vice versa.

i do agree that service tax is now chargeable on software products along with VAT

but both should be chargeable on basic value and not on each other.

pls, if anybody is of other opinion, do share your valuable comments, alongwith relevant tax circulars, if you are of diff. opinion


DEEPAK GOYAL
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

23 July 2010 at 18:29

Service Tax on Air Ticket

As per union Budget 2010 service tax is applicable on airtickets w.e.f. 01/07/2010. but my question is that how we can take the cenvat of service tax on airtickets. Tickets booked online don't have the bifrication of service tax also the ticket don't have service tax no. of airlines. please clerify this.

Thanks






CCI Pro



Answer Query

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details