G.N.V SESIKANTH
21 December 2016 at 20:09

journal entry required

sir, we have paid salary from Apr to Nov to employees in cash and from Dec, we are shifting our accounts in tally how to account the salary already paid in cash with out effecting cash?


Shivam Bansal
18 December 2016 at 10:08

icai's audit

who is the auditor of tha icai


Sanchit Mehta
17 December 2016 at 20:56

Internal Audit in Manufacturing firm

Hi Can any one advice and share about internal audit procedures for pharmaceutical company. If possible please standard format for audit for manufacturing unit.



Anonymous
15 December 2016 at 19:57

Soft copies of the bills

Can i present soft copies of Telephone and Internet bills,Electricity bills etc during tax audit;
Whether i need to keep print out of the soft copies of the mentioned bills along with payment voucher?.



Anonymous
14 December 2016 at 16:54

Foreign currency payment

A foreigner working as industrial trainee in India. Company has paid 1000 Euro to him physically (not through net banking ) Euqualent value in INR it is Rs.77000/- (approx)

Can It do so ? (Section 40(A) 3 specifies only about INR)
What about FEMA ?

Please give response with reference to applicable provisions or guidelines.



Anonymous
13 December 2016 at 20:24

Expenses with out bill

I need to know whether following expenses with out bill will be disallowed as expense in tax audit, because It is difficult to obtain bills for mentioned expenses.

1.Payment to Auto as travel expense
2.Salary payed to supervisor
3.Payment to carpenter
4.Rent paid
5.House keeping expenses


Manoj K C
09 December 2016 at 20:46

partner in an audit firm

Can a non CA become a partner in an audit firm in india.


Manoj K C
09 December 2016 at 20:45

partner in an audit firm

Can a non CA become a partner in an audit firm in india?


Anu K S
09 December 2016 at 17:44

Special purpose engagement letter

What is the format for an engagement letter for issue of special purpose certificates (certificates in relation to an initial public offer) by the auditor?


CA PRATHAP KUMAR REDDY MEKA

Hi everybody,

Would somebody help me on the below query.

As per 139 of CA 2013 , first auditor should be appointed by BOD within 30 days from the date of registration. If board fails to do so, members should appoint within 90 days through an EGM.

Private limited company was incorporated in Jan 16 and BOD has appointed a firm as auditor within the time limit. But for some reason, company decided to remove the existing auditor and appoint new auditor. Can the company do so??If yes, plz let me know the procedure.

Also, the law is silent on from when the time limit of 90 days should start. Would you help me on the interpretation of the same as from when it should be taken into consideration.

Thanks a lot in advance






CCI Pro



Answer Query

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details