Applicability of service tax to education institution


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
16 April 2013 As the Services Provided to the Educational Institution is Exempt from Tax vide Notification No 25/2012 read with notification No 3/2013, is it liable to pay Service tax under Reverse charge Mechanism?


16 April 2013 No RCM, as the service provided to them is exempt and not the institute. so if there's no tax on a particular service, then neither the SP nor the SR is liable.

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
16 April 2013 Thanks for the reply. But kindly also confirm whether all the services having reverse charge mechanism are covered by the said notification? What about the services which are not covered by the said notification? Will Reverse Charge applicable in that case?

Thanks again

16 April 2013 for reverse charge there is a seperate notification.
check notification 30/2012


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details