Aop


This query is : Resolved 

22 January 2015 Can anyone tell whether sec 10(2) of income tax act includes association of person or is it applicable only to partnership firm?

Its urgent

Please reply

22 January 2015 Section 10(2)is applicable on Individual & 10 (2A)on partnership firm only.



22 January 2015 Section 10(2A) is only applicable to partnership firm.

22 January 2015 no this section does not include aop nor applicable to firms.

22 January 2015 Under which section share of profit from aop is exempt. .....if it is received by an individual

22 January 2015 Proviso (a) to Section 86 may be referred.
.
Where the AOP pays tax @ 30%/ or at a higher rate, then members are not required to include the share in AOP.

Rupesh Jain (Expert)
23 January 2015 10(2) for member of huf get the income from the HUF.

10(2A)
share of profit from the firm.

AOP is not covered.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details