80(c) deduction on ppf account of child


This query is : Resolved 

(Querist)
18 April 2015 ppf account opened by child before 2 years and now child is not investing in ppf account but mother wants to invest in ppf to claim 80c deduction.please suggest mother can claim 80c deduction in investing ppf account opened by child, if child is not claiming the same.

18 April 2015 A mother can claim deduction where she has opened the account as a Guardian of the said minor.

Shruti Garg (Querist)
18 April 2015 it means if child opened the account than mother can not claim deduction even if mother is depositing the amount in account.

18 April 2015 A minor child is not eligible to open a PPF A/c.
.
However from the mother's perception, a child is always a child whether major or minor. For which child you are asking?
.
In my view, if the Account Holder Child is a major child and mother deposits the money in his PPF A/c, as per Section 80C(4)(a) being the actual depositor, mother may get benefit.
.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details