15 cb


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
18 February 2013 can you tell me the TDS rate as per sec 195 of the act on import of material for 15 CB form? is in Nil ?
further i want to confirm that sec 195 is applicable only on services and not on purchase of goods.

19 February 2013 according the samsung case, the importer is supposed to check for application of 195 on all the payments made to the foreign party.

you may refer to:

A. P. (DIR Series)CIRCULAR NO03/RBI., Dated: July 19, 2007

whether TDS is applicable or not shall depend on the facts of the each case and thats the job of the CA to verify the facts of the case before advising on the TDS rate applicable.


19 February 2013 Sec. 195 is applicable for purchase of goods only if the foreign Co. has PE in India.

So obtain NO PE Certificate and TRC from foreign buyer before mentioning NIL in Form 15CB.


Anuj
femaquery@gmail.com


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details