Vces


This query is : Resolved 

10 October 2013 A assessee who have paid service tax timely but not filed return, can he avail VCES scheme?

10 October 2013 Dear Vishal

Under VCES a declaration can be made only in respect of “tax dues”. A case where no tax is pending, but return has not been filed, does not come under the ambit of the Scheme. However, rule 7C of the Service Tax Rules provides for waiver of penalty in deserving cases where return has not been filed and, in such cases, the assessee may seek relief under rule 7C.

So you may invoke Rule 7C.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details