UTILIZATION OF CANVAT CREDIT (OF EXCISE DUTY)


This query is : Resolved 

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
24 May 2011 DEAR SIR

WE ARE MANUFACTURING COMPANY

WE RECEIVED CANVAT CREDIT (OF EXCISE DUTY)
ON INPUT MATERIAL

WE ARE ALSO LIABLE TO PAY S.T. SINCE WE
ARE ALSO PROVIDING OUTPUT SERVICE

Q:- WHETHER WE CAN UTILIZE CANVAT CREDIT
OF EXCISE DUTY)FOR PAYMENT OF S.T. ON
OUT PUT SERVICES


KINDLY ASSIST US ON THE ABOVE MENTIONED QUERY.

THANKS IN ADVANCE

THANKS & REGARDS

UJAGAR CHATURVEDI



Pragnesh (Expert)
24 May 2011 Yes You can provided that as per rule 2(k) of cenvat credit rule "all goods used in the factory by the manufacturer of the final product or all goods used for providing any output services.

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
24 May 2011 HHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

IIII


THANKS

U S Sharma (Expert)
25 May 2011 There is no bar to use the cenvat credit on inputs towards payment of service tax.

Ambadas (Expert)
27 May 2011 No problem.
Cross utilization allowed.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details