Tds on pyment to nri


This query is : Resolved 

27 December 2012 A Resident of India bought a Property from NRI. which is Situated in India. as per provision this Resident assessee has to deduct TDS on Payment ..............?
How Much ....?

27 December 2012 resident has to deduct tds as per provisions of section 195 of income tax act,1961 at special rates given under sectION 115 I.E 10.30 %

26 May 2013 Sec 115 doesn't come into picture in case of sale of house property by NRI.

There the best course shall be to get the certificate from ITO otherwise deduct TDS @ 20.6% on the Capital Gain in case of Long term Capital Gain.

Anuj
femaquery@gmail.com


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details