Tds on payment to state govt undertakings


This query is : Resolved 

(Querist)
14 January 2017 Hi

Can someone plz suggest if TDS is applicable on payment (194C) to State Govt Undertakings?

Thanx & Regards

CA. Paras Gupta
9888212416

15 January 2017 Please refer Section 196. Government means both the state and central governments. If the undertaking is not liable to
pay income tax then TDS is not required to be deducted. Please also refer-
https://www.caclubindia.com/experts/tds-on-payment-to-govt-companies-and-government-17696.asp





You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details