TDS


This query is : Resolved 

(Querist)
02 March 2010 We want to make payment to foreign professional in India for service render in India for Rs. 32000/-, my question is whether this transaction is liable for TDS and if yes then at what rate ?

Lekh Sood (Expert)
02 March 2010 Assuming that the foreign professional will be NON-RESIDENT,the TDS will be deductible u/s 195.One would have to refer to the relevant Treaty with the country of which the professional is resident.Then the rate will as pe treay or IT Act which ever is beneficial to you.

praful (Querist)
02 March 2010 country is ethopia

02 March 2010 Please go through DTAA and sec.195 for TDS on payment to non resident

praful (Querist)
19 March 2010 if deductable u/s 195 then what is the rate and procedure ?




You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details