TCS Credit in Advance Income Tax


This query is : Resolved 

Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Collected at Source (TCS) on payments made for property purchased in Dubai can be claimed as credit while calculating and paying advance income tax. The consensus is that TCS should indeed be considered, similar to Tax Deducted at Source (TDS), and Section 209(1)(d) of the Income Tax Act is referenced for guidance on this matter.

15 June 2022 My client has made payments to a Dubai person for Property purchased in Dubai. On these payments Bank has collected TCS so should I consider the TCS credit while calculating and payment of Advance Tax just like TDS ? Pl Guide, Regards.

15 June 2022 Yes, consider the TCS while making payment of advance tax.

15 June 2022 You may consider. Section 209(1)(d) may be referred to.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details